Τα Ιταλικά Φαρμακεία Ενδυναμώνουν την Προώθηση των Παραφαρμάκων

Τα Ιταλικά Φαρμακεία Ενδυναμώνουν την Προώθηση των Παραφαρμάκων

Λόγω της μείωσης της αγοράς των φαρμάκων στην Ιταλία, η πώληση των δερμοκαλλυντικών και των παραφαρμάκων γενικά, αποτελεί ένα στοιχείο απαραίτητο για την κερδοφορία των ιταλικών Φαρμακείων.

farmacia - 1

Σύμφωνα με την IMS Health, ο τζίρος των Φαρμακείων που έχουν αναπτύξει δυναμικά τα παραφάρμακα αυξήθηκε το 2015 1,6% κατά μέσο όρο σε σχέση με αυτόν του 2014, γεγονός που αποδεικνύει ότι αν ένα Φαρμακείο δώσει έμφαση σε αυτές τις κατηγορίες, έχει καλύτερη εξέλιξη και δυνατότητες επιβίωσης μέσα στο οικονομικό περιβάλλον της κρίσης.

Η αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων παραμένει αμετάβλητη, ενώ η αγορά των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., που αποτελεί το 40% του συνόλου της αγοράς, παρουσίασε μία αύξηση του 3,4%. Ιδιαίτερα τα δερμοκαλλυντικά, που αποτελούν έναν στρατηγικό άξονα για τα Φαρμακεία, εμφάνισαν μια αύξηση του 3% σε τζίρο και 5% σε τεμάχια το 2015.

Τέλος, η αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής είχε τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε σε 6,4% σε όγκο και 7,9% σε αξίες.

farmacia - 2

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί επίσης ότι στα σημεία πώλησης παραφαρμάκων και ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που έχουν δημιουργηθεί σαν «corners» στα ιταλικά σουπερμάρκετ παρατηρήθηκε πτώση του τζίρου τους σε σχέση με το 2014.

Πηγή: Le Quotidien du Pharmacien

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.